Alexa Rank Değeri Alexa Hakkında Herşey

ALEXA HAKKINDA HERŞEY

Alexa ToolBar Gerekli link.


Daha önce Alexa sisteminin SEO puanınıza etki ederek, sizleri arama motorları sonuçlarında üst sıralara taşıyacak bir etkisi olduğundan bahsetmiştim. Alexa üzerinden yükselmek için kullanacağınız en etkili stratejilerden biri Google Chrome sistemine entegre olan Alexa ToolBar kullanmaktır. Alexa Toolbar kullanmak için ziyaret etmeniz gereken adres  http://www.alexa.com/toolbar 

Alexa Toolbar sayesinde ziyaret ettiğiniz her sitenin Alexa üzerinden aldığı değeri, dünya ve ülke sıralamasını , sahip olduğu backlinklerin bir kısmını ve sitenin hızını Google Chrome üzerinden  sorgulayabilirsiniz.

Alexa Toolbar Özellikleri

Alexa Traffic Rank: Bir web sitesinin dünya ve ülke çapında ne kadar popüler olduğunu görün.

Reviews : Alexa üzerinden siteyi yorumlayan kullanıcıların yorumlarını inceleyin.

Sites Linking İn : Sitenin sahip olduğu linklerin bir kısmını görebileceğiniz bölüm.

Search Analytics: İncelediğiniz sitenin hangi anahtar kelimeler ile ziyaretçi edindiğini listeleyin.

Wayback: Bir site geçmişteki görünümünü sorgulayın.

Google Chrome üzerine kuracağınız Alexa Toolbar ile siteleri sorgulayabilir ve SEO puanınız artırabilirsiniz.

Alexa nedir? Alexa rank değeri nasıl yükseltilir?

http://gercektarihdeposu.blogspot.com



 Bana gerekebilir dusuncesi ile okudugum internet uzerinden topladigim bilgiler. Bunlar bana ne kadar faydasi oldu bilmiyorum lakin tum bu bulduklarimi paylasmak amaci ile yazilmis / cp yapilmis bir yazidir.


Alexa – web information company, Amazon’a ait bir internet şirketidir. Web sitelerinin trafiklerine göre derecelendirmesini yapan ve buna göre bir değer atayan değerleme sistemidir. Alexa toolbar yüklü kişilerin web sitelerinde yarattığı trafik ve sitenin edindiği geri linkler ile beraber hesaplayarak derecelendirme yapan Alexa şu anda dünyada internet sitelerinin hangi sırada olduğunu belirleyen önemli bilgileri sunar.

Alexa rank ya da Alexa traffic rank olarak geçen sayısal değer sizin dünyada bulunan internet siteleri içerisinde hangi sırada bulunduğunuzu gösterir. Bu sıralamanın yanısıra local tabir edebileceğimiz yerel sıralamanız da aynı şekilde Alexa trafik derecesi ile gösterilmektedir. Alexa trafik istatistiklerinde gösterilen bilgiler son 3 aylık ve son 1 aylık site ziyaret değişimlerini sergiler. Sayfa görüntüleme (page view), sitede kalma süresi (bounce), gibi google analytics üzerinden daha detaylı edinebileceğiniz bilgileri aktarır.

http://gercektarihdeposu.blogspot.com

Alexa Rank Değeri Yükseltmenin 7 Yolu

1. Alexa Toolbar ücretsiz olarak indirin ve kurun. Eğer internet tarayıcı olarak Firefox kullanıyorsanız SearchStatus isimli firefox eklentisini de kurabilirsiniz. SearchStatus eklentisi Alexa rank gösterimi yanısıra google pagerank detaylarını, no follow linkleri, meta etiketleri ve sitenizdeki kelimelerin

ağırlıklarını detaylı bir şekilde verebilmektedir.
2. Sitenize ya da blogunuza Alexa rank widget ekleyin. Sitenizden yapılacak Alexa yönlendirmeleri faydalı olacaktır.
3. Çevrenizdeki kişilere Alexa toolbar kullanmalarını söyleyin. Alexa toolbar takip sistemi ile faydasını göreceksiniz. Sitenizin Alexa üzerindeki profil sayfasını değerlendirmelerini isteyin.
4. Stumbleupon ve Digg üzerinden gelen trafik sitenizde ciddi bir trafiğe yol açacağından Alexa Rank değerine yükseltici etkisi olmaktadır.
5. Web yöneticileri için sitenizde içerik oluşturabilirsiniz. Çoğu web yöneticisinin Alexa Toolbar kullandığı düşünülürse SEO, web yöneticisi araçları hakkında yazılan yazılar dikkat çekici olacaktır.
6. İyi ve kaliteli bir içeriğe sahipseniz link satın alabilirsiniz. Reklam yerleşiminin iyi olduğu siteler trafiği artırmakla kalmaz aynı zamanda iyi içerikle sitenizin bounce değerini düşürebilirsiniz.
7. Alexa hakkında yazı yazmak. Alexa rank değerini yükseltmenin 7 yolu yazısında olduğu gibi Alexa nedir? Alexa rank değeri nasıl yükseltilir şeklinde bilgileri paylaşın. Blog yazarları farklı Alexa yazıları okumayı severler.

Alexa rank değerinin yükselmesi ve Alexa sıralamasında sitenizin pozisyonunun iyi yerlere gelmesi önemlidir. Öncelikle kaliteli içeriğe ve özgün yazılarınızın belirli bir değerde olduğunu görmek isteyebilirsiniz. Siteniz üzerinden reklam yayını yapmaya başlamışsınızdır ve reklam verenlere sunmanız gereken değerlerin neredeyse başında Alexa sıralaması ve Alexa Rank gelir.




Alexa Rank Nasıl Geliştirilir Benzer bir yol daha

Alexa rank artırmak için sitenizin önemi için asagıda ki adımları izleyin.
  • Alexa toolbar kurun
  • Sitenizi anasayfanız olarak ayarlayın ve ayarlatın
  • Alexa toolbarı kullanıcılarınıza kullandırmaya tesvik edin
  • Webmaster forumlarından Backlinkler almaya çalısın. Çünkü bu tip forumlarda alexa toolbar kullananlar çoktur.
  • Web yöneticileri için içerik ve araçlar temin edin
  • Alexa ile ilgili içerikler paylasın

Alexa Sıralaması Doğru mu?

Alexa ölcümleri sitelerin birçogu için degersiz ve potansiyel olarak son derece yanıltıcı oldugu dusunulmektedir. Alexa toolbar çubugu yüklü çok az bir kullanıcılarımız vardır. Bu aracın görevi sitenin durumunu alexa’ya rapor etmektir. Sayet toolbar kullanmadıgınız sürece raporlarınız daha gec gelir ve sıralamanız daha yavas düser. Alexa toolbar çubugunu kullanan yalnızca kisiler site sahipleri olup ve onlarda tek baslarına sitelerini gelistirmeye çalısıyorlar desek yanlıs olmaz.  Bunlardan biride benim Toolbar kurdum beklemedeyim hadi hayirlisi





Alexa Trafik Seviyelerini Nasıl Ölçer?

Alexa, kendi toolbarının yüklü oldugu kullanıcıları daha ön planda tuttugu ortaya cıkmıstır. Kendi dedigi: “Alexa, toplumun Alexa toolbar kullanımı olmadan var olamazdı. Alexanın her üyesi web sitesine ziyaretçi alabilmek için bunu kullanmaktadır ve ek olarak yararlı bir araçtır. Sadece toolbar kullanarak her web sitesi hakkında değerli bilgilere ulaşabilmemiz mümkündür.

Alexa ile ilgili diğer bilgiler

  • Alexada sıralamanız 3 ayın ortalama değeri alınır..Yani 90 gün boyunca hangi ortalama değeri aldıysanız o değeri alırsınız..Birinci ay 30 bin ikinci ay 40 bin 3 ay da 50 bin aldıysanız 3 ayın sonunda sitenizin sıralaması 40 bin olacaktır..
  • Eğer sitenize alexa trafik bilgilerinizi eklemek ve bazı bilgilere göre sitenizin daha çabuk sıralanmasını sağlamanız için bu sayfadan sitenize özel sayac kodu alıp sitenize koyabilirsiniz.
  • Alexa’nın doğru tahmin yapabilmesi ve sıralama da düzgün sonuçlar verebilmesi için kendine ait bir toolbarı bulunmaktadır..Bu toolbarla girdiğiniz sitelerde alexa daha mantıklı ve hızlı güncellemelere sahip olup yüksek sıralamalara getirmektedir..Genellikle webmaster sitelerinin bu kadar yüksek alexaya sahip olmasının asıl nedeni budur..Aslında çok fazla hiti olmasa da toolbar kullanıldığı için diğer hitli sitelerden yüksek bir sıralamaya sahiptir.
  • Aslında önemli bir özelliktir..Nedeni ise 3 ay ömrü olan bir site (3 ay kolay kolay illegal(blackhat) mantıklı siteler dayanamaz) google gözünde oldukça değerlidir..Ve sanırsam bu yüzden google kendi sistemi olan pagerank’ın işe yaramadığını anladı ki alexa’yı da kullanmaya başladı..

http://gercektarihdeposu.blogspot.com



Alexa Toolbar Nedir? Kısa anlatım



Tarayıcınızın üst kısmında oluşan ve girdiğiniz internet siteleri hakkında size yararlı bilgiler veren durum çubuğudur.



Peki ne işe yarar?

  • Alexa Toolbar bir arama kutusuna sahiptir. Bu arama kutusu ile ilgili sitelerde her an arama yapılabilir.
  • Sizin sitenizin veya girilen internet sitesinin sıralaması ve performansı hakkında bilgi sunar.
  • En önemlisi ise, bu durum çubuğunu kullananlar girdikleri internet sitesine farkında olmadan yarar sağlarlar. Yani, tarayıcıda bu durum çubuğu yüklü ise ve bir internet sitesine girilirse, girilen sitenin reytingi daha fazla artacaktır.

Alexa hakkında yardım isteyeneler önemli !



 alexa da site onaylatma

Öncelikle sitenizin adresini yazıp aratıyorsunuz alexada.Sonradan "claim your site" Diye yazan bir yazı görüceksiniz ona tıklayın.Alexanın verdiği anahtarı sitenizin Css kodu bölümüne yerleştirin.Eğer ftp kullanıyorsanız dosyayı indirip ftp klasörünün içine atıcaksınız.Bu dediğim yöntem Google ve Bing site onaylatmasındada geçerlidir.Aynı taktiği orada da yapabilirsiniz.Dediğim gibi çok webmasterlar alexa da site onaylatamıyor.Araştırdığıma göre bu konu hakkında pek bilgi yok.Eğer yanlışım varsa beni mağzur görün.Genel olarak ftp'ye değineyim.Her yerde böyledir,sizden site onaylatmak ister seçenekler sunar en uygunu o onaylatacağınız Google vb.'nin dosya indirip onaylatma seçeneği vardır bunu araştırın bulursunuz indirin sitenizin ftp dosyasının içine attığınız zaman siteniz onaylanmış sayılır.Bunlar anahtarlarını sitenizin kök bölümünde bulunmasını istiyor bu bölüm ise dediğim gibi css kodu bölgesidir kodu oraya yapıştırın.Ama ftp de onaylatma dosyasını indirin öyle onaylatın.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Yorumlar