iPhone yepyeni hakkında flaş iddialar yeni modeller ve fiyatları belli oldu

iPhone 4 inçlik 3 Yeni İphone ile görücüye hazırlanıyor!

 Peki isimler ne olacak?

3 yeni iPhone geliyor! Apple'ın sonraki iPhone modelleri ile ilgili iddialar gelmeye devam ediyor. Digitimes'a göre bu yıl 3 yeni iPhone modeli tanıtılacak. Bunlardan bir tanesi eskisi gibi 4 inç olacak.

2015 yılının ilk aylarının geride kalmasıyla birlikte yeni iPhone dedikoduları da ciddi kaynaklarca seslendirilmeye başlandı. Digitimes'ın verdiği erken ipuçları, gelecek nesil iPhone'ların 2015 yılının ikinci yarısında tanıtılacağı yönünde. Aslında Digitimes'ın bilgilerinde tarih açısından klasik iPhone güncelleme döngüsünün dışında bir veri yok. Gelecek nesil iPhone'lar için olası tarih yine Eylül ayı gibi görünüyor.

4 inç'lik yeni model
Verilen bilgilerde dikkat çekici bir nokta ise Apple'ın Eylül için 3 yeni iPhone modeli tanıtmaya hazırlandığı yönünde. iPhone 6 ve 6 Plus lansmanından kısa bir süre sonra ortaya 4 inç ekranlı yeni iPhone iddiaları gerçek olabilir. Digitimes'ın kaynakları da Apple'ın tek elle kullanıma önem veren ve 4 inç'ten vazgeçemeyen kullanıcılar için yeni bir iPhone modeli duyuracağını doğruluyor.

İsimler ne olacak?

Verien bilgilere göre, gelecek iPhone 6 modelleri için isimlendirmede bir sürpriz olamayacak. Büyük ihtimalle gelecek modeller iPhone 6S ve iPhone 6S Plus olarak adlandırılacak. Buna rağmen, yenilenmiş 4 inç'lik modelin iPhone 6C olarak adlandırılabileceği düşünülüyor. Apple'ın diğer iPhone modellerinin başarısını yakalayamayan iPhone 5C modelinden sonra,
aynı adı bir başka modelde kullanmak isteyeceği ise tartışılır. Bakalım yaz aylarına yaklaştıkça gelecek iPhone modelleri hakkında yeni bilgiler gelecek mi?

Apple iPhone 6S ve iPhone 7'de LCD mi LED mi Kullanacak?
Apple, iPhone 6S ve iPhone 7'de LCD mi yoksa LED mi kullanacak? Gelecek nesil iPhone ekranı şimdiden konuşulmaya başlandı…
iPhone 6'nın ardından gözler iPhone 6S ve hatta onu izleyecek olan iPhone 7'ye döndü. Yeni telefonlarda kullanılacak ekran teknolojisinin endüstri içerisinde konuşulması ise bir başka Apple ürününde kullanılan ekran türünün değişmesinden kaynaklandı.
Yakında satışa çıkacak olan Apple Watch akıllı kol saatinde OLED ekran kullanılması, Apple'ın mobil cihazlarında bu teknolojiye yöneldiğine dair bir izlenim uyandırmıştı. OLED ekranlar belirli açılardan diğer panel teknolojilerine göre daha avantajlılar.
Ancak yayınlanan bir analiz Apple'ın daha uzun bir süre telefonlarında LCD ekran kullanmaya devam edebileceğini ortaya koyuyor. Finans kuruluşu JP Morgan tarafından yapılan analizde, Apple'ın ekran panellerini üreten Japan Display şirketine yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yaptığı bildiriliyor.
Apple'ın bu yatırımı yapmasındaki sebep, şirketin her yıl 100 milyon adet civarında LTPS LCD türünden 5 inçlik ekranı üretebilmesini garanti altına almak. Bu sayede yakın gelecekte en azından telefonlar için ekran paneli sıkıntısı çekilmemesi garantileniyor.
Tabii ki bu kadar büyük üretim rakamı Apple'ın telefonlarında daha uzun süre LCD ekran kullanmaya devam edeceği anlamına gelecektir. Bu üretim rakamları 2016'da çıkması beklenen iPhone 6S ya da iPhone 7 modeline bile yetecek miktarda olacaktır.

2015


Yorumlar