Hukuk ya da resmi başvurular her zaman olumlu sonuçlanmayabiliyor. O zaman ne yapacaksınız? Bu konuda yine de yapılabilecek bir şeyler var. Eğer dikkatle ve ciddiyetle bu konu üzerine eğilirseniz, bilgi / içerik silinmese bile gözönünden kaybedilebilir, internetin dehlizlerinde derinlere gömülebilir. Bu yazıda buna dair önerileri okuyacaksınız. Arama motorlarında aradığınızda çıkan bilgiler arasında kendiniz ya da şirketiniz hakkında, memnun olunmayacak bir şeyler varsa, ne yapacaksınız? Son yıllarda bu tür bilgileri yönetmek için "itibar yönetimi" denilen şirketler türedi ve bu şirketler, başvuran firma ya da kişilerle ilgili olarak internet üzerinde yayınlanmış olan istenmeyen bilgileri sildirmek için genellikle hukuki ya da resmi yollardan hareket ediyorlar.
Booze içki to Booze içki içmek E at, drink, and be merry, for tomorrow they may cancel your VISA. Ye, iç, keyfine bak; çünkü bakarsın yarın kredi kartını iptal etmişler G ive strong drink unto him that is ready to perish, and wine unto those that be of heavy hearts. Let him drink, and forget his poverty, and remember his misery no more. Kahrolmuşlara kuvvetli bir içki ver; yüreği yüklü olanlara şarap... Bırak içsinler, unutsunlar yoksulluğu, çaresizliklerini artık hatırlamasınlar... (Serbest çeviri) A lcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life. Alkol, sayesinde hayat ameliyatına katlanabildiğimiz anestezi maddemizdir..
Sosyal Medya ve "Beyin Çürümesi": Modern Çağın Sessiz Tehlikesi Teknolojinin hayatımızın her alanına sızdığı bu çağda, sosyal medya yalnızca iletişim kurma ve bilgiye erişim aracı olmaktan çıkıp bir yaşam tarzına dönüşmüştür. Ancak bu dönüşümün karanlık bir yüzü de var: "beyin çürümesi." İngilizce'de "brain rot" olarak ifade edilen bu terim, sosyal medyada gereksiz, yüzeysel ve kalite açısından zayıf içeriklerin kontrolsüz bir şekilde tüketilmesi sonucu zihinsel durumun ve entelektüel kapasitenin bozulmasını tanımlar. Peki, bu kavram neden 2024'te yılın kelimesi seçildi ve bizi nasıl etkiliyor? Beyin Çürümesi Nedir? Beyin çürümesi, dikkat ekonomisiyle çalışan sosyal medya platformlarının kullanıcıyı ekran başında daha fazla tutmak için tasarladığı sonsuz kaydırma, otomatik oynatma ve algoritmaların bir yan ürünü olarak ortaya çıkan bir durumdur. Şu şekilde tanımlanabilir: Zihinsel Tükenme: Düşünmeyi gerektirmeyen içeriklerin sürekli tüketimi, bey...