Windows 10, Ne zaman piyasaya çıkıyor

Windows 10, Temmuz'da piyasaya çıkıyor

Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 10'u 29 Temmuz'da piyasaya süreceğini açıkladı.

Aynı tarihte mevcut Windows kullanıcıları da yeni işletim sistemini bilgisayarlarına ücretsiz olarak indirebilecekler.
Akıllı telefonlar ve oyun konsolları gibi diğer ürünler ise daha ilerideki bir tarihte Windows 10'a geçecek.
Şu andaki yaygın işletim sistemi Windows 8 kullanıcılar arasında fazla rağbet görmemiş, dokunmaya odaklı kullanıcı arayüzünü güncellemeyen birçok kişi olmuştu.
Microsoft, daha popüler olan Windows 7'nin bazı özelliklerini onuncu işletim sistemine ekleyerek bu hoşnutsuzluğu gidermeye çalıştı.
Microsoft'un işletim sistemlerinden sorumlu başkan yardımcısı Terry Myerson blog'unda "Windows 10'u bugün dünyanın 190 ülkesinde Windows kullanan 1,5 milyar kişi için tasarladık. Windows 10, size tanıdık gelecek Başlat Menüsünü geri getirdi" dedi.


Onuncu ve sonuncu: Windows'un yenisi üretilmeyecek

Bir zamanlar her yeni sürümü piyasalarda olay yaratan Windows bilgisayar işletim programının devamı gelmeyecek.

Microsoft firması yetkililerinden Jerry Nixon, Windows 10 programından sonra Windows'un yeni bir versiyonunun çıkarılmayacağını söyledi.
Bunun yerine, Windows 10 düzenli aralıklarla güncellenecek.
Nixon'ın geçen hafta Microsoft'un Chicago'daki konferansında söylediği bu sözler firma tarafından da doğrulandı.
Microsoft yazılı bir açıklama yaparak, "Windows artık sürekli olarak yenilikler ve güncellemeler sunan bir sisteme dönüşecek" dedi.
'Onuncu ve sonuncu' Windows işletim sistemi Windows 10'un halen deneme amaçlı sürümleri kullanılıyor. Programın yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Neden Windows 9 yok?

Ufukta bir Windows 11 görülmediği gibi, Windows 9 da yok.
Microsoft'un çalışmalarını değerlendiren Gartner şirketinin yetkililerinden Steve Kleynhans, daha önce Windows sürümlerini birbirini izleyen rakamlarla piyasaya çıkaran şirketin Windows 9'u özellikle atladığını belirtti.
Kleynhans'a göre firmanın doğrudan Windows 10'a geçmesi "geçmiş uygulama ile bağını kestiğini" göstermeyi amaçlıyor.
Kleynhans "Yaklaşık olarak her üç yılda bir Microsoft bir sonraki işletim sistemini hazırlamaya koyulurdu. Bunun sonucunda ortaya çıkan ürün ise ancak o üç yıl öncesindeki talepleri karşılardı. Artık bu döngü kırılıyor" dedi.
Steve Kleynhans, BBC'ye yaptığı açıklamada "Bu, Windows'un dondurulduğu anlamına gelmiyor, tersine Windows güncellemelerinin hızlı vitese takılacağı bir dönem geliyor" şeklinde konuştu.


Yorumlar