Facebook gif hareketli resim paylaşma " Facebook Ne İşe Yarar Vb Blogger Yazı Dizisi 2 "

Facebook'a GIF desteği geldi ve kullanıcılar artık GIF fotoğraflar paylaşabilecekler

Benim deneyip başarılı bulduğum yöntem Google hesabımın altında bulunan Picasa hesabıma yüklediğim resimlerinin linklerini alıp Facebook sayfama eklemek en kısa ve etkili yol bu


Aşağıda resimli bir anlatım görülmekte

Picasa hesabımıza giriş yapıyoruz PİCASA  Hesabımız yoksa  indirmek için link Picasa 





Hesabımıza giriş yapıyoruz 




Daha sonra GİF olan hareket halindeki sayfanın Linkini copyalayıp





Facebook sayfamıza yapıştıralım gerisini Facebook hallediyor
Daha fazla bilgi için aşağıdaki yazıyı okuyalım

Sosyal medyanın liderlinden Facebook kullanımı arttırmak ve kullanıcıların hoşuna giden işlemlere daha fazla olanak tanımak amacıyla GIF fotoğraf paylaşımına izin verdi. Peki Facebook'ta GIF nasıl eklenir?



İşte Facebook da muhtemelen bu gidişatı görmüş olacak ki, artık durumumuzu GIF ile ifade etmemize olanak tanımaya başladı. Gerçi bundan önce de Facebook'ta durumumuzu GIF'le ifade edebiliyorduk ama animasyonlar kendiliğinden gerçekleşmediği için (bunun için üçüncü parti servislerden faydalanmanız gerekiyordu) pratikte bir anlam taşımıyordu. İşte bu son değişiklikle birlikte artık animasyonlu görüntüleri biz ekstra bir yazılım kullanmadan Facebook kendisi oynatıyor. Yapmanız gereken tek şey GIF'in yer aldığı bağlantının URL'sini durum satırınıza yapıştırmak. Gerisini Facebook hallediyor. Bununla beraber sorun şu ki seçtiğiniz GIF'in muhakkak bir yerde tutulması gerekiyor haliyle eğer herhangi bir görüntü deposu yoksa bunu bizim oluşturmamız veya diğer sitelerden linklememiz gerekecek. Bu arada GIF'lerin sadece kullanıcılar tarafından yollanabileceğini de not olarak düşelim. Yani örneğin sayfalar veya beğendiğimiz markalar bu tür GIF'lerden yararlanamayacaklar. Bu da takip ettiğimiz sayfaların bizi animasyona boğamayacak olması açısından güzel haber tabii ki.

Sayfama destek ol Bunu Google'da öner  G+1 

Yorumlar