Yandex Navigasyon ve Diger bir uygulama Trafi Neleri Bildiriyor

Yandex.Navigasyon, trafikte yaşanan vakit kaybını en aza indirmeyi sağlayacak özelliklerle güncellendi.


Trafi Gideceğiniz Yere En Uygun Toplu Taşıma Alternatif Bilgisi Veriyor



Yandex.Navigasyon artık ücretli geçişleri ve feribot seçeneklerini de kullanıcılarına bildirirken, uygun yerlerde 3 farklı alternatif rota sunabiliyor. Ayrıca Yandex.Navigasyon artık rotaları yolculuk esnasında trafik durumunda yaşanabilecek değişiklikleri de önceden tahmin ederek belirliyor.

Yandex.Navigasyon, trafikte yaşanan vakit kaybını en aza indirmeyi sağlayacak özelliklerle güncellendi. Yandex.Navigasyon artık ücretli geçişleri ve feribot seçeneklerini de kullanıcılarına bildirirken, uygun yerlerde 3 farklı alternatif rota sunabiliyor. Ayrıca Yandex.Navigasyon artık rotaları yolculuk esnasında trafik durumunda yaşanabilecek değişiklikleri de önceden tahmin ederek belirliyor.

Türkiye’nin popüler ücretsiz navigasyon uygulaması Yandex.Navigasyon, rota hesaplamasını yeni güncelleme ile çok daha verimli bir hale getirdi. Yandex.Navigasyon yeni güncelleme sonrasında, rota üzerinde ücretli yollar ya da geçişler kullanılması ya da feribota binilmesi gerekiyorsa bunu kullanıcıya ayrı bir bildirim şeklinde iletiyor. Ayrıca kullanıcılar eğer isterse rota oluşturulurken ücretli geçişlerin kullanılmaması tercihini yapabiliyorlar.

Özellikle büyük şehirlerde, trafik durumuna göre belirlediği rotalar sayesinde kullanıcıların trafikte daha az zaman kaybetmesini sağlayan Yandex.Navigasyon, yeni güncelleme ile birlikte uygun yerlerde artık 3 farklı alternatif rota sunabiliyor.

Rotalar Trafiğin Nasıl Olacağı Tahmin Ederek Oluşturuluyor


Yandex.Navigasyon’un güncel sürümü uzun yolculuklarda rotanın uzunluğunu sadece o anki trafik durumuna bağlı olarak değil, yolculuk boyuncaki trafik durumunu da tahmin ederek belirliyor. Yandex.Navigasyon, uzun bir yolculukta trafik durumunun rotanın başında, ortalarında ve sonlarında ne ölçüde farklı olacağını tahmin ederek rotayı bu tahmine göre çiziyor ve süreyi ona göre belirliyo

Türkiye’nin ilk gerçek zamanlı trafik bilgisi veren navigasyon uygulaması.



Trafi Gideceğiniz Yere En Uygun Toplu Taşıma Alternatif Bilgisi Veriyor



Kullanıcılarına en uygun toplu taşıma alternatiflerini, süre ve ücret bilgisiyle birlikte sunan TRAFI, ücretsiz olarak Apple App Store ve Google Play Store’dan indirilebiliyor. Ayrıca web.trafi.com üzerinden de kullanılabiliyor . Üstelik yeni çıkan çevirimdışı moduyla, internet bağlantısı olmadan da çalışıyor.


Resimi Büyütmek İçin Resime Tıklayın


Dünyanın en çok tercih edilen taşımacılık uygulaması TRAFI, Türkiye’nin de en hızlı büyüyen ve aynı zamanda en beğenilen ulaşım uygulaması oldu.

Kullanıcılarına en uygun toplu taşıma alternatiflerini, süre ve ücret bilgisiyle birlikte sunan TRAFI, ücretsiz olarak Apple App Store ve Google Play Store’dan indirilebiliyor. Ayrıca web.trafi.com üzerinden de kullanılabiliyor . Üstelik yeni çıkan çevirimdışı moduyla, internet bağlantısı olmadan da çalışıyor.

Dünyada Brezilya, Litvanya, Letonya, Estonya, Rusya gibi ülkelerde hizmet veren uygulama, iOS ve Android platformlarında çalışıyor. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa da aktif olan TRAFI’nin önümüzdeki aylarda diğer şehirlere de yayılması bekleniyor.

TRAFI şu şekilde çalışıyor: Kullanıcı, uygulamadaki ilgili alana gitmek istediği lokasyonu giriyor ve TRAFI, sistemi tarayarak en uygun toplu taşıma alternatiflerini yaklaşık varış saatleri ve ücret bilgisiyle birlikte kullanıcının ekranına getiriyor. Bu öneriler içinde metro, metrobüs, minibüs, otobüs ve vapur dahil tüm toplu taşıma alternatifleri bulunuyor. Ayrıca gönüllü kullanıcılar yolda meydana gelen kaza bilgilerini sisteme girerek sisteme anlık gönderimler yapabiliyorlar.

Uygulamanın en önemli özelliklerinden biri de çevrimdışı yani internet bağlantısı olmadan da kullanılabilmesi. Seyahatlerimiz esnasında, örneğin yerin altında metro ile yolculuklarda, birçoğumuz zayıf ve hatta çekmeyen internet bağlantıları ile yolculuk ediyoruz. Bu gibi durumlarda, internete gereksinim duyan herhangi bir uygulamayı kullanmak imkansızlaşıyor. TRAFI de, çevirimdışı modu ile bu sorunları ortadan kaldırıyor.

TRAFI, toplu taşıma saatleri için sürekli olarak veri harcamaya ihtiyaç duymuyor. Bu da uygulamanın yeraltında, metrodayken bile çalışacağı anlamına geliyor!

Google Android Uygulaması




TRAFI Türkiye Detaylı İnceleme Video


please :)   G + 1 Recommend this on Google

Yorumlar