Fatih in 30 bin kişiyi müslüman yapan konuşması

Yalan Yazan Tarih utansın

Fatih'in 30 bin kişiyi müslüman yapan konuşması

Samanyolu Haber TV'de yayınlanan Asrı Aşan Sırlar programında Fatih Sultan Mehmet'in hayatına dair pek bilinmeyen bir bilgi paylaşıldı.

Asrı Aşan Sırlar programı her hafta birbirinden ilginç ve sıra dışı konularıyla yine izleyicileri ekrana kilitledi. Programın bu haftaki konukları İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül ve Avukat Şair Hayati İnanç 'tı.

Hayati İnanç, Fatih Sultan Mehmet 'in hayatına dair çok az bilinen bir bilgiyi paylaştı. İnanç, Fatih'in dergaha girmek istediğini fakat hocalarının buna müsaade etmediğini, yerinin burası olmadığını belirtilerek gönderdiklerini söyledi.

Fatih Sultan Mehmet'in bir konuşmasıyla 30 bin kişinin Müslüman olduğunu söyleyen İnanç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"BOŞNAKÇA KONUŞMA YAPTI, 30 BİN BOŞNAK MÜSLÜMAN OLDU!"

'Fatih Sultan Mehmet, İstanbul fethinden sonra kendi kurduğu dergaha girmek istiyor. Fakat Fatih'in hocaları buna müsaade etmiyor. Görevinin burası olmadığını belirterek istikamet veriyorlar. Fatih, Saray Bosna'ya sefer düzenliyor. Daha önceden alınmış fakat bayrak dikilmesi gerekiyor. Müsaade alıyor ve şehre giriyor. Etrafına 50 bin kişi toplanıyor. Fatih Sultan Mehmet, toplanan insanlara Boşnakça bir konuşma yapıyor. O konuşmanın adından 30 bin kişi Müslüman oluyor' dedi.

Fatih'e cihat etmek, insanlara hizmet etmekten başka bir iş bırakılmadığını söyleyen İnanç, etrafındaki hocalarının Fatih'e bu istikamette bir yol çizdiğini belirtti.

FATİH'İN 3 HOCASI

Hayati İnanç, son olarak ise, Fatih Sultan Mehmet'in 3 büyük hocası olduğunu, bunların Türk, Fransız, Kürt kökenli olduklarını söyledi.


Yorumlar