Modaya Uygun Google Glass

GOOGLE GLASS NEDİR NASIL ÇALIŞIR


Herkese merhaba bu yaziyi paylasma sebebim bu Google Glass denen alete olan merakim ve ciktiginda satin alip bu sayfalarda detayli inceleme yazacagim.
Google Glass’in marifetleri 2014‘ün en çok rağbet gören tüketici elektronik ürünlerinin giyilebilir ya da takılabilir bilgisayarlar olması bekleniyor. Merakla beklenen Google Glass de bunlardan biri. Google, İnternet bağlantılı gözlükleri bu yılın sonuna doğru Amerika’da piyasaya sürmeden önce daha ‘modaya uygun’ hale getiriyor. Şirket, farklı renlerdeki yeni numaralı gözlük cam ve.....
çerçevelerini tanıttı:
Glass’in daha önceki modeli, titanyum bir banda monte edilmiş şekildeydi. Cihaz, burun köprüleriyle aynı bir gözlük gibi kullanıcının burnuna oturuyordu. Ancak gözlük camı olmayan bu çerçeve modeli birçok yerde alay konusu olmuştu.

Google Glass

Google, estetik kaygılar nedeniyle olsa gerek, daha bu hafta başında İnternet sitesinde dört farklı gözlük çerçevesi modelini tanıttı. Yeni stil çerçevelerin fiyatı 225 dolar. Güneş gözlüğü modellerinin fiyatıysa 150 dolar. Şirketten yapılan açıklamada bu yeni kolleksiyonun akıllı gözlük alanında yepyeni bir adım olduğu belirtildi.
Bir posta pulu büyüklüğündeki elektronik ekran, gözlük çerçevesinin kenarına monte ediliyor. Google Glass’in marifetleri arasında video kaydı yapmak, elektronik postanıza ulaşmanızı sağlamak, yol tarifi vermek ve kullanıcının cep telefonuna bağlanarak İnternet’ten veri almak var.



 Google, Glass’i daha cazip hale getirebilmek için Amerika’nın en büyük göz sağlığı sigortası şirketi olan Vision Service Plan’le de bir anlaşma yaptı. Bu şekilde Google Glass’e uyum sağlamak için özel olarak hazırlanmış numaralı gözlük satın almak mümkün olabilecek. VSP sigorta şirketinden söz sağlığı sigortası olanlar, Google Glass çerçevelerinin maliyetinin bir kısmını sigortalarına ödetebilecek.
Google Glass’in satışlarının yaygınlaştırılmasında VSP gibi Amerika’nın en büyük optik sağlık sigortası şirketiyle anlaşma yapmanın rolü büyük olabilir. Google bu nedenle New York, San Francisco ve Los Angeles’ta bir grup VSP çalışanına eğitim verdiğini de açıkladı. Amaç, Google Glass’le numaralı gözlük cam ve çerçevelerinin uyumlu şekilde birleştirilmesini sağlamak.
 Google Glass şu anda Amerika’da deneme amacıyla sadece kısıtlı sayıda kullanıcıya bin 500 dolarlık fiyatla sunuldu. Şirket 2014 sonuna doğru satışa sunulduğunda ürünün tüketici versiyonunun fiyatının da düşeceğini bildiriyor.
Tüketici elektronik sektöründen çok sayıda uzman ve gözlemci Google Glass gibi giyilebilir ve takılabilir ürünlerin teknolojide büyük çığır açacağı görüşünde. Bu durum biraz da PC’lerin evrimleşmesi sonucu artık hemen herkesin elinde tuttuğu akıllı cep telefonlarının yaygınlaşmasına benziyor.

Yorumlar