Apple'ın Beklenilen Yeni Nesil Telefonu Nasıl Olacak? Apple's Next Generation Phone

Apple'ın Yeni Nesil Telefonu 

Apple's Next Generation Phone

Apple'ın yeni nesil telefonunun nasıl olacağı, nasıl görüneceği, ne gibi yeni teknolijilerle karşımıza çıkacağı, renginin ve isminin ne olabileceği hakkında söylentiler çıkmaya başladı. Yeni modelin, IOS 9 işletim sistemini kullanacağı, kameranın çok daha iyi hale geleceği, ayrıca Force Touch özelliğinin de bulunacağı söylentiler arasında.

Apple’ın yeni nesil telefonunun nasıl olacağı, nasıl görüneceği, ne gibi yeni teknolijilerle karşımıza çıkacağı, renginin ve isminin ne olabileceği hakkında söylentiler çıkmaya başladı. Apple’dan yeni model telefonu hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ama söylentiler ve beklentiler sayesinde insanların kafasında Iphone’un yeni modeli şekillenmeye başladı bile.

Konuyla ilgili çok güçlü iddialar ortaya atıldı. Iphone’un yeni modeli Apple’ın yeni işletim sistemi IOS 9’la çalışacak ve 2GB RAM'e sahip olacak. Görünüşte çok büyük değişiklik yapılmayacağı öngörülen yeni modelin kamerasının çok daha iyi olması bekleniyor. Hatta kamerasında çift lens bulunması bile söz konusu. “Force Touch” denilen basınca duyarlı teknolojinin de Iphone’a gelmesi öngörülüyor. “Force Touch” teknolojisi

daha önce Apple’ın akıllı saatleri Apple Watch’ta ve yeni model MacBook Pro’larda kullanılmıştı. Bu yeni teknolojiyle ekrana ne kadar güçlü basılırsa, telefon başka özelliklerini devreye sokacak. Örneğin, video izlerken ekrana dokunma şiddetine göre, video daha hızlı veya daha yavaş şekilde gösterilecek. Ayrıca, yeni modelde yeni işletim sistemiyle birlikte Siri’nin çok daha iyi çalışması, yeni uygulamaların gelmesi, telefonun pil ömrünün daha hızlı olması bekleniyor. Kasanın daha dayanıklı olması, ekrana Sanal Ana Ekran Tuşu’nun yani telefonda entegre parmak izi sensörlerinin kullanılması beklentiler arasında yer alıyor.




Apple Yeni Model Telefonu Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Apple’in yeni model telefonunun 2015’in Sonbahar aylarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Telefonun piyasaya çıkma tarihinde genel kanı, Apple’ın geleneğini bozmayacağı yönünde. Bu konu hakkında Apple’dan daha resmi bir açıklama gelmese de, Apple yeni model telefonlarını 2012’den beri her senenin Eylül ayında çıkartıyor. 2012 yılının Eylül ayında Iphone 5 ve Iphone 5C’yi çıkartan Apple, 2013 yılının Eylül ayında Iphone 5S’i, 2014 Eylül ayında ise Iphone 6 ve Iphone 6 Plus’ı piyasaya sürdü.

Apple Yeni Model Telefonunun Ismi Ne Olacak?

Bu konuda da Apple’ın geleneğini bozmayacağı bekleniyor. İsminde “S” serisini devam ettirmesi beklenen Apple’ın yeni telefonunun isminin Iphone 6S ve Iphone 6S Plus olması çok muhtemel. Başka söylentilere göre Apple Iphone 7’yi de çıkartabilir.

Apple Yeni Model Telefonunun Rengi Ne Olacak?

Söylentiler arasında Iphone’ın yeni modeli bronz renkte gelebilir. Apple’ın değişmez rengi siyah ve beyazın da bulunacağı yeni modelde daha önce görülmemiş farklı renkler gelebilir.








Yorumlar