Özürlü İnsanların Teknolojiye Erişimini Kolaylaştırmak için İşbirliği Yapan Firmalar Facebook, Google, Linkedin, Microsoft

Facebook, Google, Linkedin, Microsoft

Dropbox, Facebook, Google, Linkedin, Microsoft ve bir kaç teknoloji firması ile 2 eğitim kurumu yani Carnegie Mellon ve Stanford Üniversiteleri, yeni bir inisiyatif başlattılar. "Teaching Accessibility (Erişebilmeyi Öğretmek)" isimli çalışmada özürlü insanların teknolojiye erişiminin kolaylaştırılması hedefleniyor.


Dropbox, Facebook, Google, Linkedin, Microsoft ve bir kaç teknoloji firması ile 2 eğitim kurumu yani Carnegie Mellon ve Stanford Üniversiteleri, yeni bir çalışma başlattılar. "Teaching Accessibility (Erişebilmeyi Öğretmek)" isimli çalışmada özürlü insanların teknolojiye erişiminin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Şirketlerin oluşturduğu "Teaching Accessibility"

isimli çalışma grubu herkesin kullanabileceği teknolojiler üretmek için rehber kitaplar oluşturacak. Gurup insan-bilgisayar etkileşimini inceleyecek ve farklı insanlar için daha iyi hizmet verecek tasarım kavramlarını ortaya koyarak, mühendislik çabası gösterecek. 

Çalışma grubu George Bush tarafından 26 temmuz 1990'da imzaladığı "Özürlü Amerikalılar Kanunu"nun 25ci yıldönümü münasebetiyle ilan ediliyor. 

Ayrıca Amerikan basınında son zamanlarda teknoloji firmalarının özürlü insanlara karşı özen göstermediğineı haberler var. Örneğin Uber için "Amerikan Özürlüler Kanunu"na uymadığına dair bir dava açılmıştı. Ama diğer teknoloji firmalarının da zaman zaman benzer sorunlar yaşadığı belirtiliyor. 

Facebook, Microsoft, Yahoo And Others Push For Accessibility Development



Yorumlar