Facebook, Messenger yüz tanıma işlevi ekledi

Facebook yeniliklere devam ediyor tartışmalı bir özellik hayata geçiyor!


Facebook, Messenger uygulamasına eklediği yüz tanıma işleviyle fotoğraf paylaşımını kolaylaştırmayı amaçlıyor. İşlev elbette çeşitli gizlilik endişelerini beraberinde getiriyor.
Yeni "Photo Magic" işlevi, telefonunuzdaki fotoğraflara bakıyor ve fotoğraflarda arkadaşlarınızın olup olmadığını yapay zeka yoluyla inceliyor. Bunun ardından arkadaşlarınızın bulunduğu fotoğraflar için paylaşım önerileri alıyorsunuz.
İşlev, Facebook duvarınızda paylaştığınız fotoğrafları otomatik olarak etiketlemeyi öneren yüz tanıma işlevine benzer biçimde çalışıyor.
Photo Magic, işleri hızlandırmak için arkadaşlarınızla yeni bir fotoğraf çektiğinizde, size bir uyarı gösteriyor. Böylelikle uyarıya tıklayarak fotoğrafı Facebook, Messengere yüz tanıma işlevi ile hemen paylaşabiliyorsunuz.

Diğer fotoğraf paylaşım uygulamalarında olduğu gibi Facebook Messenger'ın yeni işlevini kullanabilmek için, ona fotoğraflarınıza ulaşma izni vermeniz gerekiyor. Henüz Avustralya'da kullanıma sunulan Facebook, Messenger yüz tanıma işlevi bu işlev için gizlilik tartışmaları şimdiden başlamış görünüyor. Elbette isteyenler Facebook'un yüz tanıma işlevini, etiket önerilerini kapatarak devre dışı bırakılabiliyor.

 please :)   G + 1 Recommend this on Google

Yorumlar