YouTube Video Paralı Abonelik Servisi Red

YouTube, özel videoların sunulacağı bir servisi abonelikle vermeye başlıyor. Bu servis içinde orjinal ve / veya çok ünlü vblogger'lara ait uzun metrajlı filmler sunulacak. YouTube Red olarak isimlendirilen yeni servis ilk olarak ABD'de verilmeye başlanıyor ve 9,99 $/ay ücretle ve reklamsız olarak veriliyor.


ABD'de 28 ekimden itibaren 1 aylık ücretsiz deneme sunulmaya başlandı. Diğer ülkelerdeki fiyatların daha sonra sunulacağı not edildi.


 

YouTube'ün yeni ödemeli servisi sektörel uzmanlar tarafından şüphe ile karşılandı. Uzmanlar milyonlarca kullanıcının bir anda bedavadan, ücretliye geçmesinin zor olduğunu düşünüyor. Ödeme yapılması için çok cazip ve özel içeriklere ulaşmak lazım ama para ödemeyi gerektirecek içeriğin çıkması soru işareti. Zaten bu meblağ ile mesela müzik servislerinde ne isteseniz dinleyebiliyorsunuz ama YouTube üzerinde alabileceğiniz içerik çok düşük bir miktar olacak gibi gözüküyor.

Mesela Netflix kendi programlarını üretiyor ya da çok izlenen dizileri gösteriyor. YouTube de benzer bir şey yapar ve bu işe para yatırırsa durum değişebilir.

YouTube'un şu anda paralı sunacağı içerikler arasında şunlar var;


  • Scare PewDiePie : Reality macera serisi
  • Sing it : Yetenek yarışmaları ile ilgili komedi programı
  • Lazer Team : Acayip bir yük taşıyan uzaylı genisini bulan 4 işe yaramazın hikayesi
  • A Trip To Unicorn Island : Lilly Singh 26 şehirlik turunu sürdürürken, yaşadığı olaylar ve hayatı
  • Single by 30 : 30 yaşında hala evlenmemiş olurlarsa, birbirleri ile evlenme sözü vermiş 2 lise öğrencisi ile ilgili romantik drama.

Paralı abonelikle sahip olunan YouTube içeriğinin indirilebilir ve offline seyredilebilir olacağı belirtiliyor.



please :)   G + 1 Recommend this on Google

Yorumlar