Hoverboard Batarya Şarj Cihazı Nasıl Olmalı Video izle

Hover Board (elektrikli kaykay) bataryası ve şarj cihazı kullanımı Hakkında     Video izle


Hoverboard ürünlerinde patlama olayları. 




Özellikle son dönemlerde yüksek batarya kapasitesine sahip hoverboardların (elektrikli kaykay) bir çok yangına ve patlamaya sebep olduğunu biliyoruz. 





Hoverboard alırken nelere dikkat edilmeli? Video izle

Yanma olaylarının temel sebebi anakart kontrol devresi ile güç kontrol devresinin ucuza kaçılarak tek kartta birleştirilmesi, bu da işlemcinin ısınmasına sebep oluyor ve kaçınılmaz son ayağınızın hemen altında, yanmaya başlayan patlamaya hazır bir tehlike.


Hoverboard Patlamaları Önlenebilir. Video izle


Direk patlama vakaları ise batarya kaynaklı olmakla birlikte şarj aletinin kalitesizliği aslında ana etken. En çok tehlike arz ettikleri durum ise zaten cihazların şarjda ki hali.

Aşırı Sıcaklık Bataryayı Patlatıyor  

Pilin patlamasına, kullanım ya da şarj sırasında pilden geçen akım nedeniyle ortaya çıkan ısının beslediği kimyasal tepkimelerin sonucunda oluşan gaz sıkışması neden olur.
Kalitesiz pillerin bu azami akım sınırı düşük olduğu için normal kullanımda/şarjda bile patlayabilirler ya da akıtabilirler. Sorunlu bir şarj cihazı da pili yüksek akımla besleyip pilin arızalanmasına neden olur.

Peki, Hoverboard’lar neden patlıyor?   Video izle

Pilden ne kadar yüksek akım geçirirsek pil o kadar çok ısınır ve ömrü kısalır. Pili kısa devre yaptığınızda, pilden maksimum akım geçer ve eğer pil doluysa büyük bir ihtimalle patlar.


Hoverboard Batarya Şarj Cihazı Nasıl Olmalı Video izle

Recommend this on Google G+1
Sayfama destek için  G+1
                             

Yorumlar