İş Başvurusu Alınmaya Başlandı Nasılmı WhatsApp Üzerinden

Teknolojinin hayatımıza hızla girmesiyle birlikte yeni uygulamalar ve aplikasyonlar her alanda kullanılmaya başlandı. Hayatımızı kolaylaştıran uygulamalar artık iş dünyasının da vazgeçilmezi olmaya aday. 67 ilde 145 Mağazası bulunan eğitim ve kültür severlerin buluşma noktası NT, WhatsApp üzerinden iş başvurularını kabul ederek sektörde bir ilke imza attı.


İnternet'in hayatlara getirdiği yeniliklerin sonu yok. Eğitim ve Kültür Perakendecisi NT, mobil iletişim uygulaması WhatsApp üzerinden iş başvurularını alacağını açıkladı.



Teknolojinin hayatımıza hızla girmesiyle birlikte yeni uygulamalar ve aplikasyonlar her alanda kullanılmaya başlandı. Hayatımızı kolaylaştıran uygulamalar artık iş dünyasının da vazgeçilmezi olmaya aday. 67 ilde 145 Mağazası bulunan eğitim ve kültür severlerin buluşma noktası NT, WhatsApp üzerinden iş başvurularını kabul ederek sektörde bir ilke imza attı. 2015 yılında başlattığı “Karekod” uygulamasıyla geçtiğimiz yıl yüzlerce kişiye istihdam sağlayan NT; WhatsApp’tan İş Başvurusu alarak adayların kolayca başvuru yapabilmeleri için yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor.

Videonu Çek CV’ni Gönder



NT İnsan Kaynakları Müdürü Mustafa Zıbak konuyla ilgili olarak şunları söyledi ; 



    “Uyguladığımız İK yöntemleriyle sektörde her zaman fark yaratmayı ve ekibimizde çalışmak isteyenlerin bize daha kolay ulaşmasını hedefliyoruz. WhatsApp’tan başvuru yapmak isteyenler, videolarını çekerek bize CV’lerini ulaştırabilecekler. Bu uygulamayı şu anda iş başvurusu için kullanan ilk ve tek şirketiz. 

    Amacımız; daha çok kişinin daha hızlı bir şekilde bize ulaşmasını sağlayarak istihdamı artırmaktır. Geçtiğimiz yıl “Karekod” ile iş başvurusu yapanlar arasından yüzlerce kişiye istihdam sağladık. WhatsApp uygulaması ile bu sayıyı daha da yukarılara çekmek istiyoruz. 

    NT olarak her geçen gün büyümeye devam ediyoruz ve gücümüzü ekip arkadaşlarımızdan aldığımıza inanıyoruz. Teknoloji hayatımızda bu kadar söz sahibiyken İK alanında teknolojiyi görmezden gelemeyiz. İlerleyen dönemlerde de potansiyel çalışanlarımızın bizlere ulaşmalarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz.” 

    Başvuru Nasıl Yapılıyor?


    Başvurulacak pozisyon için aday kendini tanıtan 1 dakikalık video çekip, Ad/Soyad, doğum tarihi, il/ilçe bilgilerini ekleyerek 0538 068 NT NT numarasına gönderecek. 


    İşe alımlar adayın bulunduğu lokasyona göre yapılıyor


    WhatsApp üzerinden iş başvurusu kabul eden NT, başvuran adayların bulunduğu lokasyonu göz önünde bulundurarak işe alımlarını gerçekleştiriyor. Değerlendirmeye alınan aday pozisyon için uygun bulunursa aday için en yakın mağazalara yönlendirme yapılıyor. Ancak adayın bulunduğu lokasyonda personel ihtiyacı yoksa aday daha sonra değerlendirilmek üzere bilgi bankasına kaydediliyor ve kendisine bu doğrultuda bir mesaj gönderiliyor.

                               Turk internet'den alindi Thanks

Yorumlar