Drone taksi 160 km/saat hız ile 50 km'yi yarım saatte gidebiliyor.

Dubai'deki "World Goverment Summit"de  yapılan açıklamaya göre, yaz aylarında Dubai'ye gidenler, havada uçan taksileri görebilecekler. Summit kapsamında konuşan Dubai Yollar ve Ulaşım Kurumu Başkanı Mattar al-Tayer temmuz ayına kadar yolcu taşıyan düzenli drone servisi başlatmayı planladıklarını söyledi. Tek kişilik drone'lar önceden belirlenmiş duraklar arasında çalışacak.

Trafik sıkışıklığına yeni bir çözüm yolda. 



Dün Dubai'deki "World Goverment Summit"de yapılan açıklamaya göre, yaz aylarında Dubai'ye gidenler, havada uçan taksileri görebilecekler. Summit kapsamında konuşan Dubai Yollar ve Ulaşım Kurumu Başkanı Mattar al-Tayer temmuz ayına kadar yolcu taşıyan düzenli drone servisi başlatmayı planladıklarını söyledi. Tek kişilik drone'lar önceden belirlenmiş duraklar arasında çalışacak. 

2030'a kadar tüm ulaşımın % 25'ini otonom araçlarla gerçekleştirme hedefi koyduklarını belirten al-Tayer summit sırasında sergilenen dronun bir model olmadığını, bu dronu Dubai semalarında denediklerini açıkladı. Bu drone Çin'li HANG firmasının üretimi olan elektrikle çalışan "EHang 184" modeli. İlk kez geçen yıl CES fuarında görücüye çıkmıştı. 100 Kg'a kadar taşıyabiliyor ve sadece 1 oturma yeri ve küçük bir bavul alanı var. Aracın kendi ağırlığı 250 Kg. 4 destek üzerinde duruyor ve herbir desteğin üzerinde 2 kanatlı pervaneler bulunuyor. 

Drone'lar taksi oluyor



Drone'lar taksi servisi gibi ve 40-50 km'lik bir alanda, önceden belirlenen noktalar arasında çalışacak. Yönlendirilmesi yerdeki bir "uzaktan kumanda merkezi"nden ve 4G internet hatları üzerinden yapılacak.

EHang184 bir kerede 2 saatlik şarj edildiğinde 300 metre kadar yükseklikte, 160 km/saat hız ile 50 km'yi yarım saatte gidebiliyor. 

Bu hareketle birlikte, anlaşılan havada uçan taksileri görmeye başlayacağız. Dubai ve EHang ilk olacak ama son olmayacak. Google'un ve Uber'in de bu konuya ilgi gösterdiği biliniyor. Ancak şu ana kadar bu mesafeyi başarabilen ilk firma HANG.

Dubai Yollar ve Ulaşım Kurumunun yayınladığı bir videoyu seyredebilirsiniz;


UstaTV YouTube 2017

Yorumlar