Amazon Web Services Amazon Aurora Amazon S3

Amazon Aurora Tüm Müşterilerin Kullanımına Açık 

Amazon.com şirketi olan Amazon Web Service (AWS), son teknoloji ürünü ticari veritabanlarının hızını açık kaynak veritabanlarının sadeliği ve uygun maliyeti ile birleştiren MySQL uyumlu bir veritabanı motoru olan Amazon Aurora'yı tanıttı.

 Amazon.com şirketi olan Amazon Web Service (AWS), son teknoloji ürünü ticari veritabanlarının hızını açık kaynak veritabanlarının sadeliği ve uygun maliyeti ile birleştiren MySQL uyumlu bir veritabanı motoru olan Amazon Aurora'yı tanıttı. 




AWS, Amazon Aurora'nın tipik MySQL veritabanından beş kez daha yüksek performans gösterdiğini ve ticari veritabanlarının onda biri kadar maliyeti olduğunu belirtiyor. Amazon Aurora'nın, devasa Internet of Things (IoT) uygulamalarından, iş açısından kritik e-ticaret sitelerine kadar en zorlu kurumsal uygulamalar ve İnternet ölçeğinde uygulamaları çalıştırmak için ölçeklendirilebilirlik, dayanıklılık ve güvenilirliğe sahip olduğu not ediliyor.

Amazon Aurora verileri birden fazla Kullanım Bölgesinde otomatik olarak çoğaltıyor ve sürekli olarak performansa etki etmeden yüzde 99,999999999 dayanıklılık için tasarlanmış olan Amazon Simple Storage Service'te (Amazon S3) yedekliyor. Amazon Aurora yüzde 99,99'dan daha yüksek kullanılabilirlik sağlamak için tasarlandı ve çökme kurtarma veya veritabanı önbelleklerini yeniden oluşturma ihtiyacı olmadan çoğu veritabanı arızasını 60 saniyeden kısa süre içinde otomatik olarak algılar ve kurtarıyor.

AWS Veritabanı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Raju Gulabani şunları söyledi: “Günümüzde ticari sınıf veritabanları pahalı ve tescilli olduğundan ve bağlılık ve ceza gerektiren lisans koşulları bulunduğundan bu veritabanlarının sağlayıcılarının işi kolaydır. İşte bu yüzden ticari sınıf veritabanı çözümlerinden kaçmak istemeyen kurumlarla nadiren karşılaşıyoruz. Artık Amazon Aurora ile şirketler ticari sınıf veri tabanlarıyla aynı kullanılabilirlik, dayanıklılık ve güvenliğe onda bir maliyetle sahip olabiliyorlar.


Müşterilerden biri olan WeTransfer, insanlara dosyalarını paylaşmaları için benzersiz bir şekilde yaratıcı bir alan sağlayan lider bir dosya paylaşma hizmeti. WeTransfer CTO'su Dave Forsey ise şunları söylüyor: “WeTransfer'de biz şu anda dünyanın her yerinden 70 milyon kullanıcıya hizmet vermek amacıyla bir gün içinde milyonlarca işlem gerçekleştirmek için Amazon RDS for MySQL kullanıyoruz. Bu rakamlar artamaya devam ettiğinden daha da güçlü bir veri platformu bulmamız gerekiyor. Amazon Aurora ön gösteriminde Amazon Aurora’nı performansı, güvenilirliği ve yönetilebilirliğinden etkilendik ve gelecekte üretim işi yüklerinde kullanmak için sabırsızlanıyoruz.



Bunu Google'da önerin  G+1 

Yorumlar