Trump Ne Düşünüyor


6 yıldır savaşın sürdüğü Suriye'de 'güvenli bölgeler' oluşturacağını söyledi


Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı'na "güvenli bölge" oluşturulması için harekete geçmeleri emir veriyor.

Trump 7 ülkeye vize sınırlamasına hazırlanıyor  
Tahmini ülkeler  Suriye, Irak, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen'e yönelik vize uygulamalarını askıya alacak ve bu ülke vatandaşlarına vize verilmesi işlemi geçici olarak durdurulacak. 
'Bu bir Müslüman yasağı değil'

 Donald Trump, Avrupa Birliği'nin Suriye'den ve Orta Doğu'nun krizin sürdüğü bölgelerinden milyonlarca göçmen kabul ederek büyük bir hata yaptığını belirtti.


"Buraya çoğu zaman, bazı durumlarda şeytani niyetlerle gelen insanlara bakıyorsunuz. Bunu istemiyorum. Onlar IŞİD. Buraya sahte beyanlarla geliyorlar. Ben güvenli bir ülkenin başkanı olacağım."



Duvar  inşasına başlanması için kararname yayınladı.

ABD Başkanı Donald Trump, seçim kampanyası boyunca Meksika sınırına örüleceği sözünü verdiği duvarın inşasına başlanması için kararname yayınladı.

Meksikalılar siyasi konularda kendi içlerinde bölünmüş olsa da herkes ABD sınırına duvar yapılmaması gerektiği üzerine ülkede neredeyse tam bir fikir birliği var.

Trump, Meksika'nın "kesinlikle" duvarın maliyetinin tamamını ödeyeceğini söyledi

trump


Sınırın Meksika tarafından bakıldığında bu duvar, sınırın iki tarafına yayılmış aileleri bölecek, insanların mevsimlik işçi olarak ABD'ye gitmesinin önüne geçecek bir duvar - üstelik mevsimlik işçiliğin ABD ekonomisine de katkısı olduğunu söylüyorlar.
Bazıları daha da ileri giderek duvarın ırkçı ve yabancı düşmanı bir politika olduğunu öne sürüyor.
Son söz olarak unutulmamalıdırki tüm bu söylenenler Kongrenin kararı olmadan uygulanamaz Başkan imzalar fikrini savunur Kongre onayı şart 
Gelecek yazı CIA'nin 'gizli tutukevleri' geri mi geliyor?


Yorumlar