Hayatımız Simülasyon

Simülasyonda mı yaşıyoruz?

 Fizik profesöründen sanal dünyadaki karakterler olduğumuz iddiası.

Bir fizik profesörü dünyanın göründüğü gibi olmadığını ve insanlığın gelişmiş bir sanal dünyadaki karakterler olduğunu iddia ediyor. Profesör, bir bilgisayar simülasyonunda yaşayıp yaşamadığımızı test etmek için bir deney tasarladı.


 Fizik profesörü Melvin Vopson, yaşamlarımızın bir sanal dünyadaki karakterler olduğumuzu kanıtlayan çeşitli ipuçları içerdiğini iddia ediyor.

Örneğin uzmana göre ışığın ve sesin ne kadar hızlı hareket edebileceğinin sınırlarının olması, bunların bir bilgisayar işlemcisinin hızı tarafından yönetildiğini gösteriyor.

Proseför Vopson, evreni yöneten fizik yasalarının bilgisayar koduna benzediğini, maddeyi oluşturan temel parçacıkların ise piksellere benzediğini söylüyor.
Ancak en ikna edici ipuçlarından biri, kelebeklerden çiçeklere, kar tanelerinden deniz yıldızlarına kadar günlük hayatta gözlemlediğimiz "simetri".

Profesör Vopson, simetrinin her yerde olduğunu çünkü makinelerin "dijital olarak inşa edilmiş dünyayı bu şekilde oluşturduğunu" söyledi.

Vopson, "Bir şeyler tasarlarken süreci basitleştirmek için simetrik şekiller kullanmak zorundayız. Standart tuğla şeklinde olmayan tuğlalardan bir ev inşa ettiğinizi hayal edin. Tuğlalar düzensiz bir şekle sahip olsaydı, inşaat neredeyse imkansız olurdu. Sanal gerçeklikler tasarlarken de aynı şey geçerli. Verimliliği en üst düzeye çıkarır ve enerji tüketimiyle hesaplama gücünü en aza indirir." ifadelerini kullandı.

"SİMETRİ" DİJİTAL DÜNYANIN EN BÜYÜK KANITI
ELON MUSK SİMÜLASYONDA YAŞADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYOR

Simülasyon teorisi Profesör Vopson'a özgü değil. Tesla'nın kurucusu Elon Musk da dahil olmak üzere birçok tanınmış isim simülasyonda yaşadığımızı iddia ediyor.

Musk, 2016'daki bir konferansta "temel gerçeklikte" yaşama ihtimalimizin "milyarda bir" olduğunu söyledi. Bu söyleme göre Musk, simüle edilmiş bir evrende yaşama ihtimalimizin "gerçek" evrende yaşama ihtimalimizden çok daha yüksek olduğunu iddia etmiş oluyor.
"SİMETRİ" DİJİTAL DÜNYANIN EN BÜYÜK KANITI


Yorumlar