DÜNYA METÂININ HAYIRLISI SÂLİHA HANIMDIR

Resûlullâh Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellemşöyle buyurmuş:

"Hangi kadın kocasının yüzüne tebessüm eder ve yaptığı iyiliğe teşekkür ederse kıyâmet gününde Allâhü Teâlâ da o kadına rahmetiyle muâmele eder."

"Hangi kadın kocasına bir kere su verse bir köle azad etmiş gibi sevap alır. Allâhü Teâlâ onu cennete girmeden önce Kevser'den yetmiş defa içirir, ona cennet elbiselerinden giydirir."

"Hangi kadın kocasının önüne sofra getirirse Allâh ona bir senelik ibâdet sevabı yazar."

"Hangi kadın kocasının elbisesini yıkarsa Allâh ona altmış şehîd sevâbı verir ve kabrinden bütün günahları bağışlanmış olarak kalkar. Hangi kadın kocası için bir kap yemek pişirirse Allâhü Teâlâ da ona cehennemi haram kılar."

"Hangi kadın kocası için ekmek pişirirse kıyâmet gününün şiddeti ona dokunmaz, sırât üzerinden çakan şimşek gibi geçer. Hangi kadının kocası kendisinden razı olursa Allâhü Teâlâ da razı olur ve hesapsız olarak cennete koyar."

"Hangi kadın kocası kendisinden razı olarak uyursa Allâhü Teâlâ ona Eyyûb aleyhisselâmın belaya sabretmesine karşılık verdiği sevap gibi sevap verir."

"Hangi kadın gece nafile oruca niyet eder de sonra kocası yemesini emreder, o da orucunu bozarsa Allâh ona oruç sevabını ve kocasına itaat etme sevabını yazar."

"Kocası kendisinden razı olan kadına müjdeler olsun. O, bu halde beş vakit namazını kılar ve evinde oturursa üzerinde dolaştığı ve oturduğu yeryüzü ona istiğfâr eder, Melekler onun iyiliklerini yazarlar, Allâhü Teâlâ ondan razı olur ve cennete hesapsız girer."

saliha hanim
tahirhakyolunda.blogspot.com



Yorumlar